Skip to content

Álomidő Ingatlan: a 2021-es évünk számokban

Az Álomidő Ingatlan a piacon egyedülálló modellel vállalja ingatlanok értékesítését: fix, sikerdíjas szolgáltatást kínálunk, ahol nem várunk el kizárólagosságot. Tesszük mindezt azért, mert a ránk bízott ingatlanokat igyekszünk valóban eladni – nem csak a portfóliónkat növeljük, hanem arra törekszünk, hogy ügyfeleink minél rövidebb idő alatt realizálják az adásvételt. Milyen eredményeket hozott ez a 2021-es évben? A transzparencia jegyében erről szeretnénk beszámolni most.

A megszokottól eltérő értékesítési modell, amelyet alkalmazunk, azt is jelenti, hogy nem vállalunk el minden megbízást, amivel megkeresnek minket. Ennek 2 fő oka van:

  • mivel minden ránk bízott ingatlanra kiemelt figyelmet fordítunk, mind az igényes fotók és 3D séta elkészítésekor, mind a hirdetések megszövegezésében, a lakásbemutatók során és a tulajdonos számára készített heti státuszjelentések elkészítésekor, nem tudunk korlátlan számú ingatlannal párhuzamosan foglalkozni. Annyi megbízást vállalunk el, amennyi esetében felelősen el is tudjuk végezni azt a munkát, amit egy ingatlan értékesítése jelent
  • ha irreálisnak tarjuk az ingatlan eladási árát és nem jutunk egyezségre a tulajdonossal: ilyen esetben nem keltünk hamis illúziókat, nem állítjuk, hogy gyorsan és könnyen találunk vevőt az ingatlanra, ezért nem kötünk szerződést

Ezek alapján 2021-ben összesen 25 lezárt megbízás áll a hátunk mögött, amelyek értékesítéséről az alábbi grafikonon tudhatunk meg többet:

A ránk bízott 25 ingatlan 64%-át, vagyis 16 ingatlant mi értékesítettünk. 3 ingatlan esetében a tulajdonos talált vevőt, 2-2 ingatlant pedig másik ingatlanközvetítő adott el, a tulajdonos felbontotta a szerződést vagy elállt az értékesítéstől.

Amikor egy lakás- vagy háztulajdonos szeretné eladni ingatlanát, a legtöbb esetben kiemelten fontos, de mindenképp előnyt jelent, ha minél hamarabb találunk vevőt azon az áron, amennyiért a tulajdonos szeretné eladni az ingatlant.

2021-ben a 16 általunk értékesített ingatlan 56%-át (9), több mint a felét 30 napon belül eladtunk! További 3 ingatlan esetében 31-90 nap között találtuk meg az új tulajdonost, és 4 ingatlan esetében 91-240 közé esett az új tulajdonos megtalálásnak ideje.

Az általunk választott modell az eladók számára garanciát jelent arra nézve, hogy célunk valóban a minél gyorsabb értékesítés: mivel nem kötünk kizárólagosságot, ha más adja el az ingatlant, számunkra nem keletkezik nyereség, miközben költségünk természetesen volt. Ügyfeleink számára tehát a velünk kötött szerződésben nincs semmilyen rizikó, emellett pedig biztosak lehetnek benne, hogy mindent megteszünk az új tulajdonos minél gyorsabb megtalálásáért.

Ez a modell 2021-ben Ügyfeleink számára és számunkra is eredményesen működött, így természetesen a jövőben sem változtatunk rajta. Az idei év tapasztalataiból is sokat tanultunk, és az új tudást felhasználva várjuk minden kedves leendő Ügyfelünk megkeresését!

Felkeltettük érdeklődését? Adja meg adatait, és felvesszük Önnel a kapcsolatot!