Skip to content

Évértékelő: igény van itthon a fix díjas ingatlan értékesítésre

ingatlanértékesítő

A tavalyinál gyengébb évet zárt le a hazai ingatlanpiac: több mint 20%-kal kevesebb értékesítés történt az előző évhez viszonyítva. Ennek ellenére az Álomidő Ingatlan elérte a tavalyi eredményét köszönhetően a piacon egyedülálló értékesítési modelljének: fix, sikerdíjas szolgáltatást kínálunk, ahol nem várunk el kizárólagosságot az ügyfeleinktől.

A hazai ingatlanpiac nyolc év óta a leggyengébb évet zárta le. Decemberre a havi értékesítések száma elérte a 2020. áprilisi mélypontot, ami a pandémia miatti korlátozások bevezetésének volt köszönhető, és a tavalyi decemberhez képest 43%-os csökkenést mutat, derül ki a Duna House adataiból.

Az Álomidő Ingatlan is megérezte a piac lassulását, elmaradt a tervezett eredménytől. Tavalyi számainkat azonban elértük az értékesítés volumenét tekintve, ami a jelenlegi piacot tekintve sikernek könyvelhető el.

Az eredményeink mögött az a koncepció áll, amelyet a kezdetektől követünk:

  • mivel minden ránk bízott ingatlanra kiemelt figyelmet fordítunk, mind az igényes fotók és 3D séta elkészítésekor, mind a hirdetések megszövegezésében, a lakásbemutatók során és a tulajdonos számára készített rendszeres státuszjelentések elkészítésekor, nem tudunk korlátlan számú ingatlannal párhuzamosan foglalkozni. Annyi megbízást vállalunk el, amennyi esetében felelősen el is tudjuk végezni azt a munkát, amit egy ingatlan értékesítése jelent
  • ha irreálisnak tarjuk az ingatlan eladási árát és nem jutunk egyezségre a tulajdonossal: ilyen esetben nem keltünk hamis illúziókat, nem állítjuk, hogy gyorsan és könnyen találunk vevőt az ingatlanra, ezért nem kötünk szerződést

Ezek alapján 2022-ben összesen 27 lezárt megbízás áll a hátunk mögött, amelyek értékesítéséről az alábbi grafikonon tudhatunk meg többet:

A ránk bízott ingatlanok 59%-át mi értékesítettünk. A megbízások 26%-a esetében a tulajdonos felbontotta a szerződést: ezekben az esetekben jellemzően elálltak az értékesítéstől. Gyakori tapasztalatunk volt, hogy az eladó fél az új otthona megvásárlásához hitelt is szeretett volna felvenni, melynek költségei annyira megnőttek, hogy egyelőre elállt a lakáscserétől. A többi ingatlant pedig a tulajdonos vagy másik ingatlanközvetítő adta el.

Amikor egy lakás- vagy háztulajdonos szeretné eladni ingatlanát, a legtöbb esetben kiemelten fontos, de mindenképp előnyt jelent, ha minél hamarabb találunk vevőt azon az áron, amennyiért a tulajdonos szeretné eladni az ingatlant.

2022-ben az általunk értékesített ingatlanok 44%-át egy hónapon belül, 13%-át 2 hónapon belül értékesítettük. 19% talált vevőt 3 hónapon belül, 19% 4 hónapon belül, és csak a 6% lelte meg új lakóját 4 hónapon túl.

Az általunk választott modell az eladók számára garanciát jelent arra nézve, hogy célunk valóban a minél gyorsabb értékesítés: mivel nem kötünk kizárólagosságot, ha más adja el az ingatlant, számunkra nem keletkezik nyereség, miközben költségünk természetesen volt. Ügyfeleink számára tehát a velünk kötött szerződésben nincs semmilyen rizikó, emellett pedig biztosak lehetnek benne, hogy mindent megteszünk az új tulajdonos minél gyorsabb megtalálásáért.

Ez a modell 2022-ben Ügyfeleink számára és számunkra is eredményesen működött, így természetesen a jövőben sem változtatunk rajta. Az év tapasztalataiból is sokat tanultunk, és az új tudást felhasználva várjuk minden kedves leendő Ügyfelünk megkeresését!

Felkeltettük érdeklődését? Adja meg adatait, és felvesszük Önnel a kapcsolatot!